9.2.09

Δέκα ζωγραφισμένα όνειρα...

img627
η Κατερίνα Β. θα ήθελε να ονειρευτεί πως πετάει πάνω απ' αυτή την πόλη

Φανταστείτε να είχατε μαγικές δυνάμεις όπως οι ΣΤΕ. Και μετά φανταστείτε να μπορούσατε να κάνετε όλα τα όνειρά σας πραγματικότητα...
Πώς θα φτιάχνατε το όνειρό σας; Αν αυτή τη στιγμή μπορούσατε να μπείτε σε ένα ονειρεμένο τοπίο πώς θα έμοιαζε αυτό; Και τι θα κάνατε μέσα του;

Αυτά τα πράγματα ρώτησα μικρούς και μεγάλους φίλους που βρέθηκαν σε παρουσιάσεις της Χώρας των Μαγικών Ονείρων και όλοι βάλθηκαν να σχεδιάσουν και να χρωματίσουν μια ζωγραφιά στην οποία, θα ήθελαν να βρεθούν μέσα!

img615

Το να μπορέσω να "ξυπνήσω" μέσα στο όνειρό μου, ήταν κάτι που με απασχολούσε με παιδί. Η Στέλλα και ο Στέφανος (με πολλή εξάσκηση) τα καταφέρνουν συνέχεια. "Μπαίνουν" μέσα στα όνειρά τους, περιπλανιούνται μέσα σε πανέμορφους κόσμους, διασκεδάζουν κάνοντας όποιο μαγικό κόλπο θέλουν. Κι όλα αυτά ενώ στην πραγματικότητα τα σώματά τους είναι στα κρεβάτια τους...

Μερικές φορές τα καταφέρνω κι εγώ. Άλλωστε τα μαγικά όνειρα που γράφω στα βιβλία μου δεν είναι τίποτα άλλο από τα υπέροχα συνειδητά όνειρα που έχουν αποδειχτεί από την ιατρική επιστήμη. (Περισσότερα για τα συνειδητά όνειρα εδώ.)

νέλσων

Είναι το πιο ωραίο πράγμα το να ελέγξεις ένα όνειρο. Μπορείς να εισβάλλεις μέσα του και να το φτιάξεις όπως θέλεις: Μπορείς να πετάς στον αέρα, να μεταμορφώνεις πράγματα, να ταξιδεύεις μέχρι το διάστημα, να γίνεσαι αόρατος...

Και όλα αυτά δεν τα κάνουν μόνο οι ΣΤΕ στις μαγικές περιπέτειές τους, αλλά και πολύς κόσμος που έχει εξασκηθεί στον ύπνο του!

κατερίνα
Το όνειρο της Κατερίνας Σ. θα διαδραματιζόταν κοντά στη θάλασσα, θα είχε ένα πολύχρωμο σπίτι γεμάτο ρούχα αλλά και μια σκάλα με την οποία θα ανέβαινες στον ουρανό!

γερασιμος
Ο Γεράσιμος θα ήθελε να ονειρευτεί την απέραντη θάλασσα και τον εαυτό του μέσα σ' ένα καραβάκι.

img614
Δεν ζωγράφισε η Ελένη Δ. αλλά, παρ' όλα αυτά, το όνειρό της είναι πραγματικά αξιοζήλευτο .

xristina papadaki
Υπέροχη ζωγραφιά από την Χριστίνα Παπαδάκη με ωραίες διακοσμητικές λεπτομέρειες τέρμα αριστερά και τέρμα δεξιά της εικόνας και του 'κάδρου'.

mixaela kollia 10etwn
Μιχαέλα Κολλια, 10 ετών. (Ελπίζω να ακολουθήσει το όνειρό της και να γίνει σπουδαία χορεύτρια!)

korina kakoulidou
Κορίνα Κακουλίδου. Ένα δρομάκι που αν το ακολουθήσεις φτάνεις στον ουρανό.

ακριβή φραγκούλη
Η Ακριβή Φραγκούλη φαντάζεται τον εαυτό της στην πολύχρωμη φύση, ανάμεσα σε γιγάντια λουλούδια και δίπλα σ' ένα ιπτάμενο τόξο.

(Γι' αυτό αρέσουν στους ΣΤΕ -και σε μένα- τόσο πολύ τα όνειρα. Μόνο στα όνειρα μπορείς να αφήσεις τη φαντασία σου τελείως ελεύθερη και να νιώσεις ότι ζεις στ' αλήθεια τα πιο τρελά σου όνειρα...)
.
.